Wat kost een behandeling?

Wanneer je zorgverzekeraar het eigen risico in rekening brengt, naar aanleiding van de door Arkin geleverde zorg, kan dit vragen bij je oproepen. Wij hebben daarom de meest voorkomende vragen en antwoorden in een overzicht gezet, deze is te zien in de veelgestelde vragen op de website van de overkoepelende stichting Arkin.

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Je behandeling bij Arkin BasisGGz valt onder de generalistische Basis-ggz. Onze behandelingen worden vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland. Wel heb je daarvoor een verwijzing nodig van een erkende verwijzer, bijvoorbeeld je huisarts of specialist.

Je kunt hier meer lezen over de vergoeding voor psychische hulp in het basispakket. Let op: De zorgverzekeraar vergoedt behandelingen voor vastgestelde psychische stoornissen, zoals depressie, angst, verslaving of PTSS. Psychische problemen, zoals stress, burn-out of slapeloosheid, vallen daar niet onder. Je zorgverzekeraar kan je informatie geven of zij je behandeling vergoeden.

Als je de vergoeding wilt navragen bij je zorgverzekeraar, dan is Arkin BasisGGz bij je zorgverzekeraar bekend onder de naam Arkin. Dit is de overkoepelende organisatie van Arkin BasisGGz. De AGB-code van Arkin is 06290732. We declareren onze behandelingen volgens de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit heeft vastgesteld.

Eigen risico

Volwassenen vanaf 18 jaar hebben een verplicht eigen risico bij hun zorgverzekering. In 2021 is het wettelijk verplichte eigen risico €385. Dit betekent dat je de eerste €385 aan zorgkosten in 2021 zelf betaalt. Het kan zijn dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Of dat je een zorgverzekering hebt afgesloten waarbij de kosten van sommige zorgverleners niet of niet volledig worden vergoed. Vraag dit aan je zorgverzekeraar. Behandeling en/of begeleiding door een praktijkondersteuner (POH) van Arkin BasisGGz valt onder de huisartsenzorg. Voor deze zorg geldt er geen eigen risico. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er ook geen eigen risico.

Nieuwe manier gebruik eigen risico

Door de invoer van het Zorgprestatiemodel zal vanaf 1 januari 2022 het eigen risico ieder jaar worden aangesproken. Dit betekent dat als je in 2021 je behandeling bent begonnen en deze doorloopt in 2022, het eigen risico in 2022 ook wordt gebruikt voor deze behandeling. Hierdoor betaal je ook in het nieuwe kalenderjaar eigen risico.

Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Deze kan voor jou kijken hoe hoog je eigen risico is en hoeveel je hiervan al hebt gebruikt.

Wanneer je zorgverzekeraar het eigen risico in rekening brengt, naar aanleiding van de door Arkin geleverde zorg, kan dit vragen bij je oproepen. Wij hebben daarom de meest voorkomende vragen en antwoorden in een overzicht gezet, deze is te zien in de veelgestelde vragen op de website van de overkoepelende stichting Arkin.

Meer vragen over Zorgprestatiemodel?

Het kan zijn dat je door deze nieuwe regeling met vragen zit. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij een pagina met veelgestelde vragen omtrent Zorgprestatiemodel opgezet. Hier kun je de belangrijkste uitleg vinden, of links naar meer uitleg.

Afspraak afzeggen

Mocht je onverwacht niet op je afspraak kunnen komen, wil je je afspraak dan tijdig afzeggen? Als je de geplande afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, kunnen wij kosten in rekening brengen. De zorgverzekeraar vergoedt deze rekening niet.

Vragen over factuur

Voor meer informatie over de factuur, bekijk de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden: Veel gestelde vragen over de factuur – Arkin

 

Verder vragen?

Met vragen over je behandeling kun je altijd terecht bij je behandelaar. Vragen over de vergoedingen en je eigen risico kan je stellen aan je zorgverzekeraar.
Voor problemen met je zorgverzekeraar over bijvoorbeeld vergoedingen kun je contact opnemen met Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).