Ik wil hulp bij verslaving

Wil je minder drinken? Heeft het gebruik van middelen als cocaïne te veel invloed op je leven of wil je meer controle over gokken? Bij hulp bij verslaving denken veel mensen aan intensieve behandelingen. Dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Wanneer je problemen hebt met middelen als cannabis, alcohol of cocaïne of problemen met gokken of gamen, dan kun je bij Arkin BasisGGz op korte termijn aan de slag. Zo kun je ernstige verslaving voorkomen.

Symptomen van verslaving

Herken je drie van deze symptomen?

  • je verlangt erg naar drank, middelen of gokken en denkt er veel aan
  • je gebruikt meer dan je eigenlijk wil, je hebt moeite om je gebruik onder controle te houden
  • je hebt minder aandacht voor hobby’s, sociale contacten en werk.
  • je blijft gebruiken ondanks dat je weet dat het schade oplevert (zoals ziekten, ruzies met omgeving, problemen op het werk).
  • je besteedt veel tijd aan drinken of gebruik en het herstellen ervan.
  • je voelt je ziek, onprettig of onrustig als je niet drinkt, gebruikt of gokt.

Als je deze symptomen herkent, is er risico op verslaving. De kans bestaat dat je problemen krijgt op je werk, met geld, met je gezondheid of in relaties met familie of vrienden.

Doe een zelftest

Arkin BasisGgz werkt samen met Jellinek. Zij zijn expert op het gebied van gewenning of verslaving.
Op de website van Jellinek vind je verschillende zelftesten

Onze behandeling bij verslaving

Bij Arkin BasisGGz kun je snel terecht voor hulp. Zo kun je minderen of stoppen met alcohol, drugs of gokken. De behandeling bestaat uit gesprekken en Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Dit is een behandeling die goed resultaat geeft. Je leert je gedrag en je manier van denken te veranderen. Gedachten hebben namelijk invloed op hoe je je voelt en wat je doet. Ook thuis ga je actief aan de slag met huiswerk en oefeningen.
Je kunt ook deelnemen aan de leefstijltraining van Arkin BasisGGz. Je werkt dan aan je eigen doel zoals minderen of stoppen. De behandeling helpt ook bij te veel gokken of gamen.

Arkin BasisGGz heeft ook een groepsbehandeling voor mensen die met succes zijn gestopt met alcohol of drugs na een intensieve behandeling bij Jellinek. Je gaat dan naar bijeenkomsten in een groep om de kans op een terugval zo klein mogelijk te maken. Je herhaalt oefeningen van de behandeling bij Jellinek. Je (voormalige) behandelaar bij Jellinek kan je aanmelden.

Wanneer de behandeling bij Arkin BasisGGz niet past bij je vraag of doel, dan denken we met je mee over een andere behandeling bij de praktijkondersteuner GGZ van de huisarts of bij Jellinek.