Verwijzers

Hoe kan ik een patiënt aanmelden?

U kunt uw patiënt op verschillende wijzen bij ons aanmelden.

ZorgDomein

U kunt eenvoudig patiënten naar ons verwijzen via ZorgDomein. ZorgDomein is een applicatie die u als huisarts binnen uw eigen Huisartsen Informatiesysteem (HIS) gebruikt. Na de keuze voor de verwijsreden, kiest u voor Arkin BasisGGz. Uw patiënt wordt dan digitaal aangemeld. Wij nemen vervolgens contact met uw patiënt op voor het maken van een afspraak.

Stedelijke verwijsbrief

Voor het verwijzen van patiënten naar Arkin BasisGGz kunt u gebruikmaken van de  stedelijke verwijsbrief die u kunt downloaden en printen in Word of PDF formaat. De ingevulde verwijsbrief kunt u faxen naar de afdeling Centrale Aanmelding Arkin, faxnummer 020 – 590 5590. Telefonisch zijn zij bereikbaar op 020 – 590 5555 of op 088-5051202 .
Na een positieve beoordeling van de aanmelding wordt contact opgenomen met de patiënt om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Wachttijden in de GGz

In de gehele GGZ en ook bij een aantal onderdelen van Arkin lopen de wachttijden op.

Te lange wachttijden hebben allerlei ongewenste effecten op zowel patiënt en zijn omgeving als verwijzer en ggz-behandelaar. Om de wachttijden zo snel mogelijk weg te nemen worden zowel op landelijk, regionaal als op instellingsniveau de oorzaken van de wachttijden onderzocht. Enkele oorzaken van het oplopen van de wachttijden bij Arkin zijn:

Uiteraard doen we er alles aan de wachttijden zo kort mogelijk te houden.
Per onderdeel heeft Arkin in kaart gebracht wat de oorzaken zijn en wat we kunnen beïnvloeden. Zo willen we onze GZ-psychologen opleiding uitbreiden en zetten we al langere tijd in op ‘gepast gebruik’ om niet langer te behandelen dan nodig. Verder passen we onze interne processen aan en zijn we in gesprek met de zorgverzekeraars.

Op de websites van onze onderdelen en op zorgdomein vindt u onze actuele, gemiddelde wachttijden.

Telefonisch contact

Voor telefonische consultatie kunt u elke werkdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur bellen naar 020 – 590 5555 of op 088-5051202.

Sitemap

Contact

020 - 590 44 44