Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Voor mensen die in Nederland verzekerd zijn, wordt de behandeling bij Arkin BasisGGz vergoed via de basisverzekering. Wel is er sprake van een eigen risico. Wij adviseren u om vooraf uw verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. Lees meer over de kosten.

Wat zijn de wachttijden voor een behandeling?

Wachttijden in de zorg zijn altijd vervelend. Arkin BasisGGz probeert de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Doorgaans kunt u direct bij ons terecht, maar kijk op deze pagina voor de actuele wachttijden.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Om u aan te melden heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. U dient dan ook eerst een afspraak met hem/haar te maken. Uw huisarts kan u vervolgens aanmelden bij Arkin BasisGGz. Na aanmelding volgt een intakegesprek om na te gaan wat er aan de hand is. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Daarna start uw behandeling.

Welke behandelingen biedt Arkin BasisGGz?

Arkin BasisGGz biedt verschillende behandelingen, zowel individueel als in groepsverband. Kijk op de pagina hulpaanbod voor een compleet overzicht van onze behandelingen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling?

Voor een behandeling heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Uw huisarts zal u doorverwijzen indien hij denkt dat er sprake is van een (vermoeden van een) DSM-stoornis. Als blijkt dat er sprake is van complexe of acute problematiek, kan de huisarts ervoor kiezen om u (rechtstreeks) door te verwijzen naar de Specialistische GGZ.

Met welke klachten kan ik bij Arkin BasisGGz terecht?

U kunt bij Arkin BasisGGz terecht als u last heeft van een van lichte tot matige psychische aandoening of indien sprake is van stabiele chronische problematiek. Het kan hierbij gaan om klachten als depressie/somberheid, angst, paniek, slaapproblemen, geheugenproblemen of eetproblemen. Maar ook om gedragsproblemen, overspannenheid of burn-out, (lichte)verslavingsproblemen en medisch onverklaarde klachten.

Sitemap

Contact

020 - 590 44 44