Deel jouw ervaring

Arkin BasisGGz ziet de mens
achter de stoornis
Goede ggz zorg, altijd in de buurt

Afspraak maken

Aanmelden

Angst, depressie, stress?

Check jezelf

Doe hier de test!Nieuws coronavirus

Suïcidepreventie


Wereldwijd worden er naar schatting 1 miljoen zelfdodingen gepleegd. Het aantal pogingen ligt waarschijnlijk minimaal 10 maal hoger.

In Nederland overwegen jaarlijks ruim 400.000 mensen zelfdoding; bijna een kwart onderneemt een daadwerkelijke poging. Gemiddeld plegen er 5 mensen per dag zelfdoding in Nederland.

Suïcidale gedachten en gedrag hebben een enorme impact op alle betrokkenen; op de mensen die hier zelf mee te maken hebben, hun familie en naastbetrokkenen maar ook op hulpverleners.

Arkin Preventie biedt sinds 2011 een maandelijkse gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding aan. Vanaf 2020 breiden we het suïcidepreventieprogramma uit waarmee we ondersteuning willen bieden aan mensen die te maken hebben met doodswensen, voor hun naasten en voor nabestaanden.


Dit kan Preventie van Arkin BasisGGz voor je doen

Persoonlijk Advies
Een persoonlijk advies is er voor iedereen die voor zichzelf of voor iemand in zijn omgeving informatie wil over mogelijkheden voor steun en hulp. Je krijgt advies via e-mail, telefoon of in een gesprek.

Cursussen en gespreksgroepen

Denk jij wel eens aan zelfdoding?
Praat erover met iemand uit je omgeving. Of bel met de telefoonnummers van 113 Zelfmoordpreventie. Je kunt direct bellen met 113. Of via het gratis nummer 0800-0113. Of kijk op de website van 113 Zelfmoordpreventie voor meer informatie.

Altijd in
de buurt
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Arkin BasisGGz - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin