Hulpaanbod

Langerdurende behandeling

Wat is langerdurende behandeling?

Wie een tijdje in behandeling is geweest in de geestelijke gezondheidszorg kan toe zijn aan een volgende stap. In de BasisGGz kijkt u samen met een behandelaar vooruit naar de toekomst.

Deze behandelvorm wordt op u afgestemd. U maakt samen met uw behandelaar een plan met doelen waar u aan wil werken en/of wat uw verwachtingen zijn van de behandeling. Het toewerken naar verdere zelfstandigheid is daarbij een onderdeel van het plan.

Er is altijd aandacht voor psychische klachten, lichamelijke gezondheid, medicatie (werking en bijwerkingen). Ook als de behandeling binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg is afgerond, maar u nog wel iemand nodig hebt om af en toe op terug te kunnen vallen, kunt u terecht in de BasisGGz.

Werkwijze langerdurende begeleiding

In het intakegesprek bespreekt u met uw behandelaar waar u zich binnen de BasisGGz op wilt richten. In overleg bepalen jullie wat nodig is en wat haalbaar is. Zo komen jullie tot een plan waar de behandelgesprekken zich op zullen richten. Onderwerpen die ter sprake kunnen komen, zijn het voorkomen van een terugval, dagbesteding, werk, sociale contacten. Ook andere onderwerpen zijn mogelijk. Tijdens het intakegesprek wordt het aantal gesprekken vastgesteld.

Er vindt een jaarlijkse evaluatie plaats waarin wordt gekeken of uw doelen zijn behaald. Ook overleggen u en uw behandelaar of u zelfstandig verder gaat of langer gesprekken nodig heeft.

Sitemap

Contact

020 - 590 44 44