Herkent u deze klachten?

Verslaving

Problematisch alcohol/middelengebruik of gokken wordt regelmatig geassocieerd met intensieve behandelingen. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wanneer u problemen ervaart met middelengebruik (o.a. cannabis, alcohol, cocaïne) of problemen heeft met gokken, kunt u bij Arkin BasisGGz op korte termijn aan de slag met uw problemen.

Symptomen

Volgens de WHO is er sprake van problemen met middelengebruik als het afgelopen jaar drie van de onderstaande symptomen zich hebben voorgedaan:

Naast het risico op verslaving kan alcohol/middelengebruik ook schadelijk zijn voor het lichaam en bestaat de kans dat je maatschappelijk in de problemen raakt.

Behandeling

Behandeling binnen Arkin BasisGGz zijn gebaseerd op Motiverende Gespreksvoering en Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Dit is een van de meest effectieve behandelvormen voor verslaving. Bij cognitieve gedragstherapie gaat het om het veranderen van uw gedrag en uw manier van denken. Hoe u denkt heeft namelijk invloed op hoe u zich voelt en hoe u zich gedraagt. Wetenschappelijk is aangetoond dat deze methoden effectief zijn.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een actieve manier van behandelen: niet alleen tijdens de behandelafspraken, maar juist ook in uw dagelijks leven gaat u actief aan de slag. U werkt aan de verandering van uw middelengebruik/gokgedrag door het maken van huiswerkopdrachten en het doen van oefeningen. Tijdens de behandeling werkt de behandelaar nauw met u samen om uw gebruik te veranderen en beter te functioneren.

Aanmelden?

Ervaart u problemen met uw alcohol/middelengebruik of gokken? Dan kunt u aan de huisarts vragen u te verwijzing naar Arkin BasisGGz Curatief voor behandeling en advies. In eerste instantie wordt er een inschatting gemaakt om te kijken welke hulp het beste bij u zou passen. Door middel van een intakegesprek bij een gespecialiseerde GZ-psycholoog wordt er samen met u gekeken naar o.a.:

Op basis van het intakegesprek wordt er met u besproken of de behandeling binnen Arkin BasisGGz zal plaatsvinden. U kunt dan direct aan de slag met uw behandelaar.

Arkin BasisGGz Curatieve Zorg

Bij Arkin BasisGGz bieden wij ambulante behandelingen door gespecialiseerde behandelaren die zowel face-to-face als via internet kunnen plaatsvinden. U bepaalt zoveel mogelijk zelf de richting en setting van de behandeling.

Arkin BasisGGz Chronische Zorg

Ook biedt Arkin BasisGGz een groepsbehandeling voor mensen die succesvol gestopt zijn met hun alcohol/middelengebruik na een intensieve behandeling bij Jellinek. Voor 40 weken lang volgt u dan in groepsverband binnen Arkin BasisGGz een behandeling die erop gericht is de kans op een terugval te verkleinen en het geleerde van uw behandeling bij Jellinek te herhalen/toe te leren passen. Aanmeldingen voor deelname aan de groepsbehandeling verlopen via uw (voormalige) behandelaar van Jellinek.

Overige behandelingen

Wanneer een behandeling binnen Arkin BasisGGz niet voldoende aansluit op uw hulpvraag en/of klachten, dan denken wij graag met u mee in het adviseren over een meer passende behandeling bij de praktijkondersteuner GGZ van de huisarts of bij de gespecialiseerde GGZ: Jellinek.

Vragen?

Bel gerust met ons aanmelding en adviesteam op 020 590 4444 of overleg met uw huisarts.

Sitemap

Contact

020 - 590 44 44